Nincs gáz! Megoldjuk! Megújuló energiaforráson alapuló rendszerek - Hőszivattyús fűtés

Gáz kiváltására szolgáló megújuló természeti erőforrásokat hasznosító, környezettudatos energetikai beruházások tervezése és kivitelezése, talajszondák fúrása.

Az alábbiakban felsorolt épületgépészeti rendszerek tervezése és kivitelezése profilunk egyik legújabb és legdinamikusabban fejlődő területe.

Geotermikus fűtés, hőszivattyús rendszerek, talajszonda fúrás

A geotermikus energia megújuló energia, mely független az időjárási tényezőktől. Felhasználása épp ezért napjainkban számos területen alkalmazható hőszivattyúk segítségével:

Geotermikus fűtés, hőszivattyús rendszerek
  • távfűtésre társasházak esetén, fűtésre kertes házak, mezőgazdasági üvegházak esetén
  • hűtésre
  • melegvíz előállításra

A hőszivattyú telepítés alacsony számlákat garantál, azonban a talajszonda telepítés, illetve a rendszer kiépítése bejelentésköteles tevékenység.

Talajszondák tervezése, engedélyeztetése

Bejelentési kötelzettség:

A geotermikus energia felszín alatti víz kitermelését nem igénylő, 120 métert meg nem haladó mélységből történő kinyerésének és energetikai célú hasznosításának építményei a 12/2022. (I.28.) SZTFH rendelet értelmében csak bejelentésköteles tevékenység, míg az ezt meghaladó mélységből történő kinyerés engedélyköteles tevékenység, amelynek engedélyes tervét társaságunk elkészíti és a területileg illetékes Bányakapitányság részére benyújtja.

Mindehhez geotechnikai tervező munkatárs is a rendelkezésünkre áll, valamint a belső gépészeti munkák elvégzését épületgépész mérnök látja el. A szondák számát és hosszát a hőszükséglet függvényében a rendszer tervezője határozza meg. A szondák helye a tervezési területen a helyszín felmérése után, a megrendelővel egyeztetve kerül meghatározásra.

Napkollektorok, napelemek

Napkollektor

A nap energiája is egy a természet kölcsönhatásaira épülő energiahordozó, amely korlátlan mennyiségben áll rendelkezésünkre. Felhasználási módjai között említjük a használati melegvíz készítést, fűtés rásegítést, ami által jelentős energiamegtakarítás érhető el, kiegészítő technológiaként használva.

Napelem
Napelem

A napelemes berendezések a napfényt elektromos energiává alakítják át. Segítségükkel a 0 Ft-os villanyszámla is elérhető.

Keressen fel minket és közösen kidolgozzuk, hogyan hasznosíthatja a megújuló energiaforrásokat. Alakítsa kedvezően a hosszú távú kiadásait!

Folyamatos hatósági kapcsolattartás.
Jogi háttér, engedélyeztetés.
Hatásvizsgálat, felülvizsgálat, kármentesítés.

Dolgozzon velünk!

Családi hangulatban, nyugodt körülmények között, együtt keressük meg az Ön számára legjobb megoldást.

Megfelelő laboratóriumi és kivitelezési hátteret biztosítva komplex megoldást tudunk Önnek nyújtani, nincs szükség több szereplő bevonására.