Kútfúrás, vízkezelés, tó és tározó tervezés, építés

Öntözőkutak, ipari, mezőgazdasági kutak, sekély és mélyfúrású kutak, monitoring kutak, hőszivattyús furatok, tó és tározó tervezés, építés.

A fúrt kutak segítségével lehetőség van hozzá férni a mélyebben rejtőző vízadó rétegekhez, melyekhez elérve a kút fúrása a helyi adottságoknak megfelelően kerül kivitelezésre.

Több tényezőtől, valamint a kútfúrás típusától is függ, hogy mennyibe kerül a kútfúrás, mint gyorsan megtérülő beruházás. Sokrétű felhasználásról beszélhetünk. Szolgálhat a kút öntözéshez, vagy ivóvíz minőséget nem igénylő vízhasználathoz alkalmas vízzel talajvízkút révén, illetve emberi fogyasztásra alkalmas ivóvízzel rétegvízkút révén, de ide sorolhatjuk a gyógyvizek felszínre segítését is.

Társaságunk saját fúróberendezései alkalmasak sekély mélységű kutaktól akár termálkutak fúrására is. Az Ön igényeihez igazodó, személyre szabott megoldásaink és több évtizedes tapasztalatunk a garancia arra, hogy a kútfúrás egy gyorsan megtérülő beruházás legyen.

Az előírásoknak megfelelő bizonyítvánnyal rendelkező, szakképzett fúrómestereink az alábbi létesítmények, vízi műtárgyak tervezésében és kivitelezésében tudnak a segítségére lenni (a teljesség igénye nélkül) a környezet tudatos védelmét szem előtt tartva.

Kerti kútfúrás, mélyfúrású kút, víztermelő kút, ivóvízkút, talajvízkút fúrás

Kerti kútfúrás, mélyfúrású kút, víztermelő kút, ivóvízkút, talajvízkút fúrás

A talajvíz és a rétegvíz elhelyezkedése függ az adott területtől, épp ezért a kútfúrás árak befolyásoló tényezői között szerepel a földtani környezet, a talajszerkezet, illetve a víz típusa.

Házi vízellátás, kertgazdálkodás, kerti öntözés céljából a fúrt kút létesítése folyamatos vízhozamot biztosító, gazdaságos megoldást jelent a kiépített vízhálózattal szemben, ezúton függetlenítve a vízhasználatot a vízszolgáltatótól.

Saját ivóvíz kút létesítésével egyénileg tehet a környezetért. Az emberi fogyasztásra alkalmas a rétegvíz, azonban a fogyasztási célnak nem megfelelő ásványi anyagokat, szennyeződéseket is tartalmazhat. Az ivóvíz kútfúrás árak épp ezért az alaposabb és időigényesebb előkészületek okán magasabbak a talajvíz kutak fúrásának árainál.

Technológiai és mezőgazdasági célú ipari kútfúrás

Technológiai és mezőgazdasági célú ipari kútfúrás

Mezőgazdasági és ipari tevékenység esetén a fenntartható, nagy vízhozamú kutak fúrása nélkülözhetetlen. A tervezés és a kivitelezés körültekintőbb munkálatokat igényel, mint a lakossági felhasználásra szánt öntöző kutak esetében.

Termálkút fúrás, geotermikus kútfúrás

Termálkút fúrás, geotermikus kútfúrás

A környezettudatosság térnyerésével és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében egyre többen választják a Föld belső hőjéből táplálkozó geotermikus energiát hőhasznosításra. Magyarország geotermikus adottságai igen kedvezőek, épp ezért fűtési rendszerek alapjául szolgálhat a termálvíz hőenergiája. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezve szakszerű szolgáltatást nyújtunk középületek, családi házak, hőszivattyús rendszerének tervezésében és kivitelezésében.

Monitoring kút, környezetvédelmi megfigyelő kút fúrás

Monitoring kút, környezetvédelmi megfigyelő kút fúrás

A felszín alatti víz állapotának, a környezethasználat felszín alatti vízre gyakorolt hatásának, a meglévő szennyeződések időbeli és térbeli alakulásának, a felszín alatti víz minőségének javítását célzó beavatkozások eredményességének megismerése érdekében van szükség a megfigyelő kutak kialakítására. Vállaljuk a megfigyelő kutak tervezését, engedélyeztetését, kialakítását és üzemeltetését is.

Jóléti tó, halastó, horgásztó építés

Jóléti tó, halastó, horgásztó építés

A tavak tervezése alapos körüljárást igényel, mivel azok létesítési engedély nélkül nem valósíthatók meg, csak és kizárólag számos jogszabályból adódó követelmény figyelembevételével lehet kivitelezni. A vízjogi létesítési engedélynek megfelelően kerül kialakításra a megtervezett létesítmény, amely lehet HDPE fólia burkolattal ellátott, illetve helyi sajátosságok figyelembevételével engedélyezett jóléti- vagy halastavak esetében földmedrű kialakítású.

Hígtrágya tározó

Hígtrágya tározó

A hígtrágya összegyűjtése és tárolása történhet fóliával bélelt földtározókban. A tárolásra alkalmas, korszerű hígtrágya tároló kiépítésében is tudunk segíteni.

Folyamatos hatósági kapcsolattartás.
Jogi háttér, engedélyeztetés.
Hatásvizsgálat, felülvizsgálat, kármentesítés.

Dolgozzon velünk!

Családi hangulatban, nyugodt körülmények között, együtt keressük meg az Ön számára legjobb megoldást.

Megfelelő laboratóriumi és kivitelezési hátteret biztosítva komplex megoldást tudunk Önnek nyújtani, nincs szükség több szereplő bevonására.
Szechenyi 2020