Víztelenítési rendszerek tervezése, kivitelezése

Kedvezőtlen talajvízviszonyok esetén szükséges lehet a talaj víztelenítése, amelyet mélykutas víztelenítési módszerrel valósítunk meg.

Kedvezőtlen talajvízviszonyok esetén szükséges lehet a talaj víztelenítése. A kutak kivitelezése során szerzett tapasztalatokból adódóan valósítottuk meg a víztelenítési módok között előszeretettel alkalmazott, úgynevezett mélykutas víztelenítési rendszert, amely nagyobb hatékonysággal, ebből adódóan jóval gazdaságosabban, gyorsabban és biztonságosabban kialakítható, mint a vákuumkutas rendszer, vagy más néven vákuumkutas víztelenítés.

Teljes körűen vállaljuk a vízi létesítmények, köztük a víztelenítési rendszerek engedélyes tervének elkészítését, az engedélyeztetési eljárás lebonyolítását, valamint a létesítmények kivitelezését, megvalósítását a terveknek megfelelően.

Munkagödör víztelenítés

A víztelenítő rendszer kialakításához az alábbi munkálatok elvégzésére van szükség:

  • talajvízszint süllyesztési terv kidolgozása
  • víztelenítő rendszer kivitelezése
  • a kiépített rendszer üzemeltetése

Az általunk több debreceni munkatér víztelenítésnél sikeresen alkalmazott ún. mélykutas rendszer nagy átmérőjű, hosszan szűrőzött kutakból áll, melyekben egyenként búvárszivattyú kerül beépítésre. A mélykutak hozama és távolhatása nagyobb a vákuumkutas rendszerekénél.

A víztelenítéshez kevesebb kút szükséges, és elegendő a munkagödör peremére telepíteni a víztelenítő kutakat. A munkagödörben folyó munkálatokat így nem akadályozzák az oda telepített vákuumkutak és vezetékek. A mélykutak üzembiztosak, a vákuumos rendszereknél kevesebb karbantartást, felügyeletet igényelnek.

Tapasztalatunk szerint Debrecen belterületén, iszapos finomhomok talajvíztartó rétegek esetén, a nagyobb kiterjedésű munkagödrök víztelenítése leghatékonyabban és legjobb üzembiztonsággal mélykutas rendszerrel oldható meg.

Folyamatos hatósági kapcsolattartás.
Jogi háttér, engedélyeztetés.
Hatásvizsgálat, felülvizsgálat, kármentesítés.

Dolgozzon velünk!

Családi hangulatban, nyugodt körülmények között, együtt keressük meg az Ön számára legjobb megoldást.

Megfelelő laboratóriumi és kivitelezési hátteret biztosítva komplex megoldást tudunk Önnek nyújtani, nincs szükség több szereplő bevonására.
Szechenyi 2020